DR. ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ Ε. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Ειδικός Ακτινοδιαγνώστης, μέλος της Ελληνικής Ακτινολογικής  Εταιρίας  και της EFSUMB (European Federation of Societies for Ultrasound in Medicine and Biology)

Το SIENS είναι ένα μοναδικό προϊόν για αύξηση ενέργειας αλλά και μυϊκή αποκατάσταση, ακόμα και για άτομα που κάνουν αθλητισμό υψηλών απαιτήσεων (συνιστάται από εμένα ειδικά στους κολυμβητές). Χρησιμοποιώντας την ειδική μέθοδο της χαρτογράφησης του ανθρωπίνου σώματος, όλες οι ειδικές ανάγκες του σε αμινοξέα αναγνωρίζονται αμέσως.

Συστήνω το προϊόν από τον Ιούλιο του 2016, παίρνοντας σαφώς θετική ανταπόκριση από τους αθλητές μου. Η φυσική προέλευση του προϊόντος, η υψηλή του βιοδιαθεσιμότητα, παράλληλα με την παντελή απουσία ανεπιθύμητων ενεργειών καθιστά το SIENS ένα ιδιαίτερα σημαντικό και συνιστώμενο προϊόν για αθλητές υψηλών προσδοκιών.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΠΑΝΤΙΔΕΑΣ MD, PhD, FCCP

Παθολόγος – Κλινικός Φαρμακολόγος

ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ, ΚΟΠΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ

Υπάρχουν πολλές παθολογικές καταστάσεις στις οποίες το αίσθημα αδυναμίας, εξάντλησης και καταβολής κυριαρχεί εξουθενώνοντας το άτομο και κάνοντας στην κυριολεξία να παραμένει ανήμπορο να πραγματοποιήσει τις καθημερινές του δραστηριότητες. Τέτοιες καταστάσεις είναι :

  1. Μετεγχειρητικές αναρρώσεις από ιδιαίτερα επίπονες, μεγάλες και σοβαρές εγχειρήσεις. Η πλήρης ανάρρωση από τέτοιες σοβαρές επεμβάσεις μπορεί να διαρκέσει από πολλές ημέρες μέχρι και μήνες
  2. Ανάρρωση μετά από εμπύρετα νοσήματα. Όσο μεγαλύτερη η διάρκεια του εμπύρετου νοσήματος και όσο υψηλότερος ο πυρετός τόσο μεγαλύτερο και το αίσθημα αδυναμίας και εξάντλησης που εγκαταλείπει τον οργανισμό αν και σε ορισμένα νοσήματα όπως η φυματίωση και ο μελιταίος πυρετός προκαλούν εξίσου σημαντικό αίσθημα αδυναμία και κόπωσης
  3. Αυτοάνοσα νοσήματα όπως ο ερυθηματώδης λύκος, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η ρευματική πολυμυαλγία, η κροταφική αρτηρίτιδα κ.ά ανεξάρτητα αν συνοδεύονται από πυρετό ή πυρέτιο συχνά έχουν σαν συνοδό σύμπτωμα την αδυναμία και την καταβολή
  4. Χρόνια καρδιακά, πνευμονικά, ηπατικά και νεφρικά νοσήματα για διαφορετικούς λόγους μπορούν να συνοδεύονται από αίσθημα εύκολης κόπωσης και εξάντλησης
  5. Το Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης το κατεξοχήν σύνδρομο στο οποίο, όπως και η ονομασία του προσδιορίζει, το αίσθημα κόπωσης και ατονίας είναι το κυρίαρχο σύμπτωμα
  6. Διάφορες ψυχιατρικές παθήσεις με κυρίαρχες την κατάθλιψη και τις αγχώδεις νευρώσεις. Συχνά ένα παρατεταμένο αίσθημα ατονίας, αδυναμίας και κόπωση μπορεί να είναι τα κύρια συμπτώματα μιας συγκεκαλυμμένης κατάθλιψης

Εκτός όμως των ανωτέρω παθολογικών καταστάσεων αίσθημα κόπωσης και ατονίας, αδυναμία και εξάντληση είναι ένα συχνό σύμπτωμα που παρουσιάζουν άτομα που υποβάλλονται σε έντονη σωματική και πνευματική κατάσταση όπως π.χ μαθητές και φοιτητές σε περιόδους εξετάσεων, άτομα που κάνουν έντονη χειρονακτική εργασία, αθλητές με έντονο πρόγραμμα προπόνησης και αγώνων. Επίσης πολύ συχνά υπερήλικα άτομα παραπονιούνται για μειωμένη όρεξη, εύκολη κόπωση και αδυναμία

Η αντιμετώπιση της αδυναμίας και του αισθήματος κόπωσης και ατονίας που παρουσιάζουν τα άτομα βασίζεται αρχικά στην αναζήτηση και αντιμετώπιση της παθολογικής κατάστασης που πιθανότατα βρίσκεται πίσω από τα συμπτώματα αυτά. Όμως σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και αν ανευρεθεί η αιτία είναι δύσκολη η αντιμετώπισή της γι΄αυτό και καταλήγουμε στη χορήγηση διαφόρων τονωτικών και δυναμωτικών παρασκευασμάτων. Η χορήγηση βιταμινών αποδεδειγμένα δεν βοηθάει ουσιαστικά παρά μόνο ψυχολογικά. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η χορήγηση βιταμινών ακόμα και σε μέγα-δόσεις πλην της ψυχολογικής βοήθειας και της placebo δράσης που προσφέρουν δεν βελτιώνουν το αίσθημα κόπωσης και αδυναμίας που αισθάνονται τα άτομα αυτά.

Μια εξαιρετική παρέμβαση στα άτομα αυτά είναι η ενίσχυσή τους με τη χορήγηση σκευασμάτων πλουσίων σε φυσικά αμινοξέα. Ξεχωριστό σκεύασμα μεταξύ αυτών που κυκλοφορούν είναι το Siens. To Siens έχει το πλεονέκτημα ότι περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που έχει ανάγκη ο ανθρώπινος οργανισμός και μάλιστα σε αυξημένες ανάγκες στις καταστάσεις αδυναμίας που περιγράφηκαν ανωτέρω σε συνδυασμό με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που συμπληρώνουν τη δράση των αμινοξέων. Συγκεκριμένα τα 25 αμινοξέα που παρέχει το  Siens και τα οποία παρέχονται σε μορφή άμεσα βιοδιαθέσιμη (δηλ άμεσα χρησιμοποιήσιμη) από τον οργανισμό μας αποτελούν την καλύτερη και ιδανικότερη πηγή πρωτεϊνών για να αντλήσει τα αμινοξέα δηλ τους δομικούς λίθους, για να συνθέσει τις δικές του πρωτεΐνες.

Το  Siens όπως έχει δειχθεί από πολλές μελέτες έχει άριστα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση αδυναμικών και ανορεκτικών καταστάσεων αφού αυξάνει την ενέργεια και βελτιώνει την όρεξη και το θυμικό προκαλώντας ευεξία και ευφορία στα άτομα με ανορεξία, υποσιτισμό και απίσχναση . Το Siens μειώνει το αίσθημα κόπωσης και ατονίας και αυξάνει τη δύναμη και την αντοχή. Αποτελεί το φυσικότερο τρόπο αύξησης της μυϊκής μας μάζας και ενίσχυσης του μυϊκού μας συστήματος τόσο για άτομα με σαρκοπενία όσο και για άτομα που αθλούνται συστηματικά και επιθυμούν την απόκτηση πλούσιων μυϊκών μαζών .

Το Siens σε σύνδρομα δυσαπορρόφησης, οποιασδήποτε αιτιολογίας, στις φλεγμονώδεις  παθήσεις του εντέρου όπως η ελκώδης κολίτις και η νόσος του Crohn καθώς και στο σύνδρομο βραχέος εντέρου είναι το ιδανικό σκεύασμα για την τροφοδοσία του πάσχοντος ατόμου με τις απαραίτητες ποσότητες αμινοξέων.

Το Siens είναι ένα 100% φυσικό προϊόν που με μεγάλη ασφάλεια μπορεί να χορηγηθεί και να καλύψει ένα πολύ μεγάλο εύρος ενδείξεων που συναντώνται στην καθημερινή ιατρική πράξη.

DR. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κ. ΤΡΟΒΑΣ

Ειδικός Παθολόγος – Διαβητολόγος – α.ε. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

Εστιάζοντας κυρίως στα ηλικιωμένα άτομα το SIENS είναι ένα αληθινό όπλο για την καταπολέμηση της σαρκοπενίας που πλήττει τα ηλικιωμένα άτομα. Δεδομένου ότι η λειτουργία της πέψης είναι ανεπαρκής, προκαλώντας μείωση της πρόσληψης των απαραίτητων αμινοξέων από τις τροφές το SIENS ενισχύει την λειτουργία ανάκτησης της μυϊκής μάζας, ακόμα και σε άτομα μεγαλύτερα των 80 ετών.

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ

Ειδικός Καρδιολόγος – Ιδιωτικός Ιατρός

Η καρδιά μας αποτελεί το πλέον ζωτικό όργανο του σώματός μας, μια ισχυρή μυϊκή αντλία που κατά τη διάρκεια της ζωής μας χτυπά συνεχώς. Η καλή της υγεία εξαρτάται από την καλή υγεία του κυκλοφορικού μας συστήματος και πιο συγκεκριμένα από τη διατήρηση των αιμοφόρων αγγείων σε καλή κατάσταση, χωρίς δηλαδή απόφραξη Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η έλλειψη χρόνου δεν μας αφήνουν περιθώρια για να χαλαρώσουμε, να ενδιαφερθούμε για τη διατροφή μας και ακόμα περισσότερο για να εντάξουμε την άσκηση στην καθημερινότητά μας.  Η κατανάλωση σε αμινοξέα μπορεί να είναι το ίδιο ωφέλιμη για την καρδιά με την διακοπή του καπνίσματος ή την περισσότερη άσκηση. Το SIENS είναι συμπλήρωμα διατροφής με  πρωτεΐνη σολωμού. Αποκαθιστά και συμπληρώνει τη συγκέντρωση των αμινοξέων του οργανισμού.

ΑΡΝΑΟΥΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ειδικός Παθολόγος

Το SIENS είναι ένα πολύ σπουδαίο προϊόν για ανθρώπους που υποφέρουν από σαρκοπενία. Με την χορήγηση ενός δισκίου ημερησίως ανακτούν ενέργεια και δύναμη, επιδρώντας παράλληλα στην διατήρηση της καλής ψυχολογίας των ασθενών σε υψηλά επίπεδα.